Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer wilt u er niet aan denken dat u iets overkomt waardoor u niet meer kunt werken. Helaas gebeurt het vaak genoeg dat ondernemers of ZZP’ers arbeidsongeschikt raken.. Heeft u geen arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP dan zal een terugval in inkomen voor uw eigen rekening komen. Sociale verzekeringen zijn nu eenmaal voorbehouden aan mensen in loondienst.

Lancyr AOV

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP dekt u deels de financiële gevolgen wanneer u niet meer kunt werken door een ongeluk of ziekte. Via Lancyr kunt u als ondernemer* een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

*Lancyr AOV is geschikt voor business professionals zoals advocaten, accountants en notarissen. In de volksmond ook wel de ‘witte boorden’ of “kenniswerkers” genoemd.

Voordelen Lancyr arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Hoge verzekerde bedragen mogelijk (maximaal 250.000 euro op jaarbasis)
Beroepsarbeidsongeschiktheid gedurende de gehele looptijd
Scherpe premies
Mogelijkheid tot meeverzekeren van vaste lasten
Mogelijkheid eindleeftijd van 60, 62, 65, 66 of 67 jaar
Wachttermijnen van 90, 180, 365 of 730 dagen

Lancyr Crowdsurance

Sinds kort biedt Lancyr een alternatief voor de ZZP’er bij arbeidsongeschiktheid: een eenvoudige, flexibele oplossing voor de eerste 2 jaar ziekte / arbeidsongeschiktheid waarbij een groep ondernemers elkaar helpt als er iemand binnen de groep ziek wordt.

Dit doen we door middel van een zogenaamd crowdsurance platform. Een oplossing die een stuk goedkoper is dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering en de ZZP’er toch helpt met een vast maandbedrag bij ziekte.

Lancyr Crowdsurance is perfect aan te vullen met een Lancyr AOV met een wachttijd van 2 jaar.

Uw huidige arbeidsongeschikheidsverzekering ZZP omzetten?

Heeft u al een AOV ZZP? U kunt uw huidige verzekering omzetten naar een Lancyr arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP als u voldoet aan de volgende randvoorwaarden:

U heeft een AOV ZZP zonder medische waarborgen
U heeft geen aanspraak gedaan op uw AOV ZZP
Uw dekking neemt niet toe

De uitgangspunten

Bij Lancyr kunt u als ondernemer terecht voor al uw verzekeringsproducten van A t/m Z. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering gaat uit van een aantal uitgangspunten:

Verzekerd jaarbedrag: Dit is het bedrag wat u ontvangt bij arbeidsongeschiktheid. U kunt tot (maximaal) 70% van uw bruto jaarinkomen verzekeren.

Wachttermijn: De wachttermijn is de periode die u voor eigen rekening neemt voordat de arbeidsongeschiktheidsverzekering uitkeert. U kunt zelf kiezen hoe lang de wachttermijn is. Uw wachttermijn heeft invloed op uw premie. Hoe langer de wachttermijn, hoe lager uw premie.

Eindleeftijd: Dit is de leeftijd waarop de arbeidsongeschiktheidsverzekering stopt met uitkeren.

Indexatie na arbeidsongeschiktheid: Bij uitkering wilt u dat deze in lijn staan met de koopkrachtontwikkeling. Dit gebeurt via indexatie. U kunt via indexatie uw uitkering jaarlijks met een vaste waarde laten stijgen.

Hulp nodig?

Een arbeidsongeschikheidsverzekering is een impactvol product. Dit houdt niet in dat het per definitie een ingewikkeld product is. Onze AOV specialisten kunnen u adviseren of een Lancyr arbeidsongeschikheidsverzekering voor ZZP’ers of een andere AOV het beste bij uw situatie past.

Neem contact met ons op voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die bij u past. Gebruik hiervoor het zakelijk adviesformulier op deze pagina.

arbeidsongeschiktheidsverzekering

Naast de Lancyr arbeidsongeschiktheidsverzekering bieden wij meer belangrijke verzekeringen aan voor ZZP’ers.

Lancyr Crowdsurance
Aansprakelijkheidsverzekering ZZP
Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP
Zakelijke autoverzekering
Rechtsbijstandverzekering ZZP